WEEKPRESS - Public Relations
История Новини Услуги Кампании Прочетено за вас
Осъществени кампании
News
About Us
Services
Case Studies
Contacts


   tel. + 359 2 988 23 55
   office@weekpress.net

   Адрес на офиса:
   ул. "Солунска" 9, ет. 2
   София, 1000
   България 
<< начало :: кампании

Lucky Strike Racing Fan Club в България

Клиент:      Бритиш Американ Тобако България

Кампания: Създаване и развиване на Фен Клуб на Lucky Strike Racing сред водещи български журналисти, пишещи за Формула 1.

Време:      февруари 1999 –

Въведение
Като продължение на задачите на Weekpress за връзки с медиите и с обществеността за спонсорството на Lucky Strikе във Формула 1 трябваше да се създаде и развие Фен Клуб на Lucky Strike Racing за водещите български спортни журналисти. Идеята за този клуб се основаваше на общите интереси на журналистите, агенцията и клиента за популяризиране на Формулата като цяло и в частност на новия отбор Lucky Strike Racing. Бе поставено началото на регулярни срещи и специални събития първоначално в Cinema FX, а по-късно и в популярния Club F1.

Цели

 Създавене на лоби сред българските журналисти
 Да продължи налагането на марката Lucky Strike в България
 Да се покаже Lucky Strike Racing team като основен играч във F1
 Да се покаже своеобразието и неповторимостта на Lucky Strike Racing с акцент: “Ние правим нещата различно/и”

Тактика
Най-известните български журналисти, пишещи за автомобили и Формула 1, бяха поканени за учредители на клуба. На 5 март 1999 г. клубът бе основан в тържествена обстановка в една от залите на хотел Шератон в София. Присъстващите получиха членски карти. По традиция само поканен журналист може да стане член на клуба. Днес членовете на клуба са 29. На 24 януари 2000 г. членовете на клуба имаха изключителната възможност на гледат на живо от Queen Elizabeth II Conference Center в Лондон представянето на новия болид на Lucky Strike Racing team чрез специално прокараната ISDN линия.
Всяка година членовете на клуба се запознавата с особеностите на новите болиди на отбора на Lucky Strike, а през сезона се дискутира представянето му, както и новиви на членове на екипа. Представят се видео и фото материали. Организират се различни игри и състезания, паралелно с презентациите. По време на една от сбирките бе показана срещата между Жак Вилньов и Джеймс Гарнер, който играеше главната роля в една от легендите на Холивуд – “Гран При”. Петото място на отбора при конрструкторите беше отпразнувано с парти. В началото на 2001 година бе предстоване новия пилот Оливие Панис.

Резултати
Журналистите имат възможност да получават последните новости от света на отбора на Lucky Strike и от Формула 1. Рязко се увеличи броя на статиите в печата за отбора, както и за неговите състезатели, принципи, цели. Новите видеоматериали бяха показвани по електронните медии, включитерлно по bTV, по Нова телевизия и др. На срещите в Клуб F1 обикновено присъстват и нечленове на фен-клуба, но почитатели на Формула 1. Така значително се мултиплицира ефекта от клубните срещи.

2002 Weekpress За контакти
web solutions by: WebMediaGroup