WEEKPRESS - Public Relations
История Новини Услуги Кампании Прочетено за вас
Новини
News
About Us
Services
Case Studies
Contacts


   tel. + 359 2 988 23 55
   office@weekpress.net

   Адрес на офиса:
   ул. "Солунска" 9, ет. 2
   София, 1000
   България 
<< начало :: новини

Светът е голям (ПР)

Подписаният в Женева документ за ядрената програма на Техеран, бе наречен от европейските политици „историческо споразумение” с подчертан положителен смисъл.

27.11.2013
Бенямин Нетаняху го нарече „историческа грешка” с подчертан сарказъм. Ярък пример за политически ПР от европейска гледна точка /добронамерен/ и от израелска /агресивен/.

21.11.2013

„Труд” представя със снимка Лета Панайотова, на 22 години, ІV курс английска филология. Цитираме я: „Да си призная честно, след всички тези лекции, които се проведоха по време на окупацията, съм научила много повече, отколкото за четирите ми години следване”. Най-вероятно думите й са резултат от разбираемия стремеж на „революционера” да каже нещо „революционно”. Но ако не са, то ректорът на СУ „Св. Кл. Охридски” проф. Илчев е добре да направи нещо действително революционно в подопечното му заведение, защото то не е питейно, а учебно, а на всичкото отгоре – и висше. Толкова силен негативен ПР, насочен към Софийския университет, рядко се среща. На някой професионалист може да му стане мъчно, че не е планиран ПР – би могъл да влезе в учебниците.

„24 часа” цитира д-р Димитър Балездров /34/, сърдечносъдов хирург в болницата „Токуда”, който в репортаж на БиБиСи казал, че тук /в България/ трябвало да оперира хора, които не се нуждаят от операция – само за да им се вземат парите. Това определено не е пример за добър ПР на болница „Токуда”. Очакваме нейно изявление.

20.11.2013

Днес прочетохме, че руската тенисистка Екатерина Бичкова в интервю за Sports.ru заявила, че в любовта между нашата знаменитост Григор Димитров и руската звезда Мария Шарапова имало „доста ПР”. Известно е, че почти всички спортни звезди имат договори за ПР. Най-елементарният трик на ПР-ите е да разделят звездите, за да ги съберат още следващата седмица. Нерядко намекват за предстоящи женитби. Забременяването не е от най-честите ПР оръжия, но също се използва.

13.7.2017

Излиза книга на популярен писател. Продава се много добре. Но има „салони“, в които се чува: „Как може да го харесват този Х. Не познавам човек, който да го харесва“. Останалите в „салона“ са съгласни. Те показват, че имат вкус. За разлика от десетките хиляди, които с удоволствие са прочели книгата.
„Интелектуалците“ нападат в единственото място, където са допуснати да пишат /ямата „интернет“/ и се надпреварват да дават мнения за книгата и съвети към автора. „Не отразява историческата действителност“, „Така не се пише роман“… Колко ли книги са прочели хората, които изразяват такива мнения? Надали много. Не са и новатори в жанра selfie PR.

2002 Weekpress За контакти
web solutions by: WebMediaGroup