WEEKPRESS - Public Relations
История Новини Услуги Кампании Прочетено за вас
Новини
News
About Us
Services
Case Studies
Contacts


   tel. + 359 2 988 23 55
   office@weekpress.net

   Адрес на офиса:
   ул. "Солунска" 9, ет. 2
   София, 1000
   България 
<< начало :: новини

5 важни ПР тенденции през 2014

Поглед в бъдещето на ПР-а, маркетинг-а и социалните медии за 2014. Специалисти от Public Relations Society of America определят като най-важни тенденции в ПР-а за следващата година:
1. Оставете супер феновете на вашата марка/компания да Ви помагат.

Кой е по-добър да промотира Вас/вашия продукт/услуга от хората, които вече са влюбени във Вас/него/нея? Тези ваши фенове — хората, които говорят за Вас онлайн, се грижат за Вас и разпространяват информацията за Вас където и колкото могат. Те вече са основен и много полезен маркетингов инструмент.
2. Отдайте контрола на своята „марка”. Според специалистите марките трябва да отдават част от контрола се, за да получат контрол. Звучи застрашително, нали? Като ПР професионалисти ние имаме задачата да защитаваме марките, които представляваме и затова идеята да отдадем контрол може да ни кара да се чувстваме неудобно. Това е едно важно решение и ние трябва да го приемем, ако искаме марките и компаниите ни да са успешни занапред. Според задокеанските пиари колкото Вие държите на своята марка, толкова и Вашите клиенти го правят.
3. Мислете за съдържанието стратегически и планирайте дългосрочно. Идеята е, че за да се създаде максимален ефект процесът трябва да бъде по-стратегически ориентиран и да се мисли напред във времето. Ние, като специалисти, трябва да имаме план на съдържанието. Но освен да имаме план за това какво ще комуникираме и какво ще споделя нашата марка, също трябва да планираме и чрез коя платформа и кой канал ще комуникираме.
4. Трябва да бъдем внимателни при работата с данни. Има ПР шега, че ПР специалистите се занимаваме с ПР заради това, че сме зле с математиката. Всъщност, много от нас използват думи много по-добре от цифри – но това се променя. На тазгодишната PRSA конференция задълбочено се дискутираше, че като ПР професионалисти ние трябва да се научим да обичаме цифрите и да разберем как и защо употребата им може да бъде важен инструмент за постигане на нашите цели.
5. Бъдете полезни. Този съвет е прост и вечен. В промотирането на нашите марки ние трябва да бъдем полезни за нашите клиенти и фенове. Ако сме полезни и предоставяме нужната информация на нашите клиенти те ще ни уважават и ще продължат да „купуват” нашата марка.
Нашата цел трябва да бъде чрез всички възможни платформи за комуникация да предоставяме полза и информация. И на втори план да се промотираме като марка.

2002 Weekpress За контакти
web solutions by: WebMediaGroup