WEEKPRESS - Public Relations
История Новини Услуги Кампании Прочетено за вас
Новини
News
About Us
Services
Case Studies
Contacts


   tel. + 359 2 988 23 55
   office@weekpress.net

   Адрес на офиса:
   ул. "Солунска" 9, ет. 2
   София, 1000
   България 
<< начало :: новини

Най-добрите съвети за ПР

36 водещи ПР професионалисти споделят по един полезен съвет

Elyse Petroni: Един от най-добрите съвети, които някога съм получавал бе от един от моите професори от университета - принципа KISS: Keep it Simple Stupid (Давай го Опростено, Глупако).
Kathleen G. Berzon: Освен ако не е събитие през уикенда или искате нарочно да погребете някоя новина – никога не изпращайте прес информация в петък.
Jane Evans-Ryan: Най-добрия съвет, който съм получавал, е от човек от Silicon Valley, който ми каза „Информацията е валута.
Brad Phillips: Винаги помнете, че АЗ— не моите клиенти—управлявам моя бизнес. Аз трябва да съм готов да направя всичко за всеки един от клиентите ми, разбира се. Но клиент с нереални желания е колкото и моя грешка, толкова и негова. Това е един критичен урок - Понякога е ОК да кажеш НЕ.
Janice Yu: Няма един единствен правилен начин за постигане на добри резултати (пласиране, споменавания, следене в социалните медии и т.н.). Вие трябва да намерите какво работи за Вас и винаги да сте креативни.
Stephanie Yonus: Никога не позволявайте на егото си да се намесва—особено ако сте прясно излязъл от университета. Лесно е да мислим, че някоя задача е под нашето ниво, но правенето на тези задачи показва, че сте отборен играч и можете да поемете това, което ви се бута в ръцете.
Daniel K. Lobring: Светът на ПР медиите е малък, така че не горете мостовете си.
Michele Moore: Когато влезете на среща с клиент, кажете едно умно нещо и задайте един умен въпрос.
April Harter: По време на първия ми стаж шефът ми подчертаваше усилено важността на това да бъдеш точен към клиентите и медиите, особено по телефона.
Beth Parker: Най-добрия съвет, който съм получавала, бе от един професор, който каза на студентите си да „държат на правата за работата си”.
Vickie Chiu: Когато започвах работа ми казаха „Ние сме разказвачи, не продавачи. В момента, в който един журналист подуши продажби, твоята прес информация отива в боклука”.
Erica J. Sandberg: Не разчитай на други хора да кажат на света колко си добър. Ти винаги ще бъдеш най-добрият глашатай за самия себе си.
Hana Bieliauskas: Особено в тези тежки икономически времена да имаш способността да внасяш нови клиенти е уникална и ценена характеристика.
Nivene Judeh: Работиш в ПР отдел, не в спешното отделение.
Meghan Ely: Най-добрия съвет, който съм получавал за ПР, е всъщност двустранен: 1) Променяй своето послание според публиката си и 2) винаги казвай „благодаря” когато някой те е избрал.
Laura Kane: Когато нещо се случи, първите два въпроса, които трябва да си зададете, са: На кого трябва да кажа? На кого трябва да благодаря?
Rachel Esterline: Най-добрия съвет, който получих, беше по време на първия ми стаж и бе „Пиши четливо”.
Shannon Mouton: Винаги, винаги, винаги трябва да имате някой да препрочете вашата работа. Не разчитайте на „автоматичен коректор”, защото няма да хване някой думи.
Susan Matthews: Слушайте преди да говорите. И когато другия приключи, го питайте дали има още нещо да каже.
Shel Horowitz: Да разказвам „историята зад историята”.
Jill Morris: Разкажи историята си и то бързо!
Laura Fitton: Връзките имат най-голяма важност. Създавайки ги, се показвай полезен, не нервиращ. ПР професионалистите трябва да дават полезни съвети на журналистите, когато е възможно. Помагайте им да създават интересни истории, давайте източници с интелигенти приноси и им благодарете за тяхното време и внимание.
Erik Huberman: Промотирайте своята компания, все едно пишете материал за публикация.
Lisa Tilt: Четете колкото се може повече. Най-добрия начин да бъдете стратегически съветник на вашите клиенти е да създадете време във всеки един ден от вашия живот, да четете какво се случва по света. Създайте си го като дневен навик.
Mark LoCastro: Недейте да влизате в негативен дуел с някой, който купува тонове мастило.
Mark Grimm: ПР-ът е казване правилно и добре на истината.
Catherine Fiehn: Натискай своя клаксон защото никой друг няма да го направи вместо теб и за теб.
Walter Ocner: Винаги знай предварително с кого ще говориш.
Alana J. Mauger: ПР е много различни неща за много различни хора. Преди да се захванете за работа в някоя агенция или компания, винаги погледнете какво се крие под тяхното разбиране за ПР.
Darlene Tenes: Това, че някой ви задава въпрос не означава, че трябва да отговаряте.
Meghan Williams: Нещата ще се объркат и вие сигурно ще сте обвинен. Трябва да го приемете. Ще се извините и по-късно ще го превърнете в нещо добро.
Adrian Salamunovic: Основната съставка е представянето. Това е възможността и желанието да представяте огнено своя продукт към медиите във всеки един момент с правилната насока, правилното послание и правилното поведение.
Dave Phillipson: Казвай първо истината.
Marc Holloran: Не казвайте нищо, за което ще съжалявате когато го видите отпечатано.
Janet A. Fallon: „Никога не се оставяй да те видят как се потиш”, е един от най-добрите съвети, които съм чувал – отнасящ се хем към професионалистите, хем към клиентите.
Edelman: Връзките с обществеността са маратон, не спринт.
По PR Week

2002 Weekpress За контакти
web solutions by: WebMediaGroup